Întrebări frecvente (FAQ)

Întrebări frecvente

Întrebările frecvente vă vor ajuta să găsiți răspunsurile potrivite la întrebările dvs. fără a fi nevoie să creați un ticket și să așteptați un răspuns de la serviciu de suport. În această secțiune puteți obține o informație sau un răspuns la întrebarea dvs. despre serviciile noastre de găzduire.

GENERAL/FACTURARE

 

 

ROOT.md este o companie, înregistrată în Moldova, care oferă servicii de chirie server dedicat sau vps - servicii de găzduire în centrul de date propriu din Chișinău, Moldova.
Acceptăm Mastercard / Visa Worldwide, Bitcoin (BTC), Etherium (ETH), Tether USDT (ERC-20, Polygon), Elrond eGold (EGLD), token Utrust (Elrond), USD Coin (Etherium), Dash (DASH). De asemenea, acceptăm plăți SWIFT în MDL, EUR, USD și plăți SEPA în EUR (pentru facturi mai mari de 300 USD) cu procesare manuală.
Puteți alege orice metodă disponibilă pentru fiecare plată/factură (invoice).
Serviciile noastre sunt reînnoite lunar în mod implicit. De asemenea, puteți opta pentru următoarele cicluri de facturare cu reducerile respective: Trimestrial - 3 luni (reducere 5%), Semianual - 6 luni (reducere 10%), Anual – 12 luni (reducere 20%).
Da, putem oferi rambursări. Cu toate acestea, ne rezervăm decizia finală asupra tuturor rambursărilor, în funcție de situația și motivul anulării. Regula generală este că orice întârziere care vă împiedică să utilizați serverul în timpul normal de livrare va fi creditată sau data de reînnoire a plății va fi ajustată. Doar problemele raportate pentru care am epuizat toate încercările de rezolvare vor fi rambursate integral. Este important de reținut că cererile de rambursare bazate pe informațiile care au fost incluse în Termeni și condiții sau disponibile în mod clar pe site-ul nostru web vor fie întotdeauna refuzate. Vă rugăm să rețineți că nu oferim o rambursare pentru fondurile adăugate în cont (balanța).
Da, putem îmbina sau împărți facturile. Vă rugăm să ne contactați pentru această problemă și vom face tot posibilul. Vă rugăm să menționați că nu putem îmbina factura cu un singur serviciu în două sau mai multe facturi diferite.
Toate serverele sunt neadministrate și nu accesăm niciodată datele clienților noștri fără consimțământul acestora.
Da, planurile personalizate pot fi discutate contactând echipa de vânzări.
Da, ne ajutăm clienții să migreze serverul (date de pe acesta) din alt centru de date și este complet gratuit.
Hardware-ul este complet proprietatea noastră. Vom întreține hardware-ul serverului. În cazul unei defecțiuni hardware, sistemul nostru de monitorizare va trimite o alertă echipei de asistență și aceasta va înlocui componenta defectată dacă este redundantă fără timp de nefuncționare.
În general, departamentul de abuz (abuse) vă va trimite un avertisment înainte de a suspenda adresa IP/serverul. În unele cazuri, cum ar fi atacul DDOS, spam-ul etc., serverul trebuie dezafectat imediat. Desigur, se face o investigație completă a plângerii de abuz și în cazul în care se constată că aceasta este invalidă din cauza lipsei de informații sau a informațiilor incorecte, este respinsă.
De obicei, configuram server dedicat în 24 de ore. Pentru setările personalizate, poate dura mai mult timp. VPS poate fi gata în 15 minute.
Fiecare server dedicat este securizat cu protecție DDoS de bază. Nu oferim un serviciu de protecție DDoS disponibil imediat, pentru că fiecare caz de protecție este unic, dar avem un parteneriat permanent cu Voxility, care administrează un serviciu de atenuare a atacurilor DDoS distribuit la nivel global.
Puteți anula închirierea serverului prin ticket cu cel mult 7 zile înainte de perioada plătită. În conformitate cu politica de serviciu, serverul va fi șters și datele pot fi distruse după 7 zile de la un server dedicat sau VPS după suspendare.
ROOT.md vă poate anunța blocuri IPv4 dvs. Pentru a vă anunța bloc IPv4, avem nevoie de următorul set de documente:
  • Scrisoare de autorizare de la proprietarul adresei IP
  • Certificatul (Extras) de la Agentia Servicii Publice (ASP)
  • Copie scanată a buletinului național de la proprietarul adresei IP
ROOT.md poate solicita o întâlnire personală cu unul dintre reprezentante clientului înainte de a furniza serviciul.
Puteți comanda adrese IP suplimentare pentru fiecare serverul dvs. prin intermediul unui bilet dupa comandă sau in momentul comenzii.

Servere dedicate și servere VPS

 

 

Server dedicat este un server fizic dedicat unui singur client. Aceasta înseamnă că, în calitate de utilizator, aveți acces complet și exclusiv la resursele serverului dvs., de ex. Procesor, memorie (RAM), lățime de bandă și stocare. În zilele noastre, serverele dedicate sunt adesea foarte personalizabile pentru a permite proprietarului să aleagă un server care se potrivește pe deplin nevoilor lor comerciale și tehnice, precum și prețului lor . Mulți furnizori de server dedicat fac publicitate pentru soluții de server gestionat la o rată lunară fixă, oferind clienților opțiunea de a cumpăra fie un server gata configurat, preconfigurat conform unei specificații populare, sau un server personalizat pentru a îndeplini cerințele lor specifice.
Oferim servere Supermicro, atât pentru VPS cât și pentru servere dedicate.
Putem instala HestiaCP, ISPCOnfig, Ajenti sau orice alt panou de control gratuit.
Fiecare server dedicat are 30 TB (30000 GB) de trafic de date inclus în prețul lunar minim. Când comandați, puteți alege mai multe opțiuni, cum ar fi 100TB, 300TB sau nelimitat. Pentru VPS puteți alege o cantitate de la 1TB la 32TB.
Traficul nelimitat este o opțiune. O poți alege atunci când plasezi o comandă. Vă rugăm să luați în considerare că, teoretic, pe portul 1GE puteți consuma aproximativ 600TB din trafic de date maxim lunar.
Vă puteți conecta la serverul dvs. Linux (root) utilizând SSH și vă puteți conecta la serverul Windows (Administrator) folosind Remote Desktop Connection(RDP). De asemenea, puteți utiliza platforma de gestionare integrată a serverului dvs. Supermicro numită BMC (IPMI). Datele login pentru conectare sunt disponibile pe pagina serverului dvs. în secțiunea „Servicii” a panoului de utilizator.
Supermicro IPMI este un standard utilizat pentru furnizarea de acces la server la distanță bazat pe web (Java sau HTML5). Acest acces poate include funcționalitatea de alimentare/repornire, funcționalitatea consolei kvm și o statistică despre placa de bază (temperaturi, tensiuni). Puteți accesa BIOS, meniul Boot, montați ISO pentru rescue boot sau reinstalați sistemul de operare.
Când plasați o comandă, puteți alege Sistem de operare. De asemenea, puteți să ne prezentati un link către ISO dvs sau să instalați sistemul de operare folosind Supermicro IPMI.
Puteți să porniți din ISO și să instalați un sistem de operare (OS) la alegere utilizând platforma de gestionare integrată a serverului dvs. Supermicro – IPMI.
Acolo unde un server dedicat este hardware fizic, un server vps este un server virtualizat folosind tehnologia KVM. Serverele VPS se află de obicei într-un mediu virtual în care resursele de calcul și stocare sunt partajate cu alți servere virtuale. În comparație cu servere dedicate, servere VPS pot fi mai rapid de implementat, mai repede pentru a face upgrade și a avea o disponibilitate mai mare. Ele pot fi incredibil de flexibile și scalabile, cu capacitatea de a adăuga capacitate pentru resurse suplimentare la un moment dat. Serverele VPS sunt, de obicei, taxate pe un model de tarifare bazat pe consum, în funcție de consum, în timp ce clasa serverele dedicate sunt de obicei la o rată lunară fixă.
Servere dedicate oferă performanță garantată și fiabilitate la costuri lunare fixe. Acest lucru le face una dintre cele mai rentabile opțiuni de găzduire pentru baze de date SQL, aplicații web. Mai multe avantaje ale serverele dedicate includ:
  • Control total administrativ la server, avînd acces la nivel root
  • Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la suferința dvs. de performanță din cauza, spre exemplu unui atac DDOS VPS vecini
  • Performanță garantată, chiar și atunci când se gestionează sarcini de lucru intense, datorită resurselor dedicate
  • Posibilitatea de a configura o gamă de servere dedicate pentru disponibilitate sau performanță ridicată
Principalul dezavantaj al unui singur server dedicat este că upgrade-urile componente, cum ar fi Procesor și RAM, necesită oprirea serverului pentru a menține schimbarea hardware-ului. Dacă rulați doar un singur server, aceasta ar însemna că serviciul dvs. va trebui să apară offline pentru ceva timp. Dacă timpul de nefuncționare nu este o opțiune pentru afacerea dvs., atunci va trebui să explorați unele dintre opțiunile de înaltă disponibilitate disponibile pentru serverele dedicate, cum ar fi un server custom configurație. Cele mai multe dintre serverele dedicate au unități HDD/SSD hot-swap, așa că nu avem nevoie de timp de nefuncționare pentru a face upgrade de stocare (spațiu de disk).

ALTE INTREBARI? SUNTEM FERICIȚI SĂ VĂ AJUTĂM